Werken bij MCX Zoeken
Blogs

Lauretta's apple wrap

16-12-2021
Het zure van de appels en het zoete van het soezendeeg is een combinatie die perfect past bij Kerst. De apple wrap's kun je serveren als dessert maar zijn ook heerlijk bij een warme choco.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stevige zoetzure appels
  • 4 eetlepels bosvruchten- of bramenjam
  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • citroensap
  • 90 g boter
  • 2 dl water
  • 2 theelepels vanille aroma
  • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de (hete lucht)oven voor op 200 °C. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Wrijf de appels in met het citroensap en . zet ze naast elkaar in een vuurvaste ovenschotel of in individuele ovenschaaltjes. Vul de gaten in de appels met de jam.

Doe 2 dl water met de boter en het snufje zout in een pan en breng aan de kook. Wacht tot de boter is gesmolten en het water kookt. Doe dan in één keer alle bloem erbij en roer met een houten lepel tot de massa als een bal van de bodem loslaat.

Haal nu de pan van het vuur en roer eerst een voor een de eieren erdoor, daarna de suiker. Het moet uiteindelijk een zacht beslag worden. Gebruik een garde tegen eventuele klontjes.

Giet dit beslag over de appels. Zet de schaal of individuele schaaltjes 30 à 40 minuten in de oven, net zolang tot de appels zacht zijn en het deeg soezenachtig luchtig en lichtbruin.

Bestrooi het soezendeeg nog met wat poedersuiker voor een extra winters tintje.

Eet smakelijk!